Vloerisolatie - Alpha Isolatie
Liquid error: No such theme file 'includes/components/isolatiegilde.plate'
34 - Alpha Isolatie vloer

Vloerisolatie

De voordelen van Vloerisolatie

Woningen gebouwd vóór 1985 hebben vaak geen vloerisolatie. Woningen tussen 1985 en 1996 hebben vaak matige vloerisolatie, zeker wanneer je vloerverwarming hebt. Dan is een Rd van minimaal 4,5 wel wenselijk. Hierdoor voelen de vloeren van deze huizen in de winter vaak kil en koud aan. Geldt dit voor jouw woning? Dan is vloerisolatie een goede manier om het wooncomfort te verhogen. Met vloerisolatie blijft de warmte in huis en krijgt kou vanuit de kruipruimte geen kans om binnen te dringen. En goed om te weten: wilt je vloerverwarming laten plaatsen, dan is het isoleren van de vloer een belangrijke eerste stap.

Vraag persoonlijk advies aan

Wat zijn jouw wensen? Welke aanpak heeft jouw woning nodig? Dat ontdekken we in een persoonlijk gesprek. Bel ons of laat je gegevens achter, dan bellen wij jou.

Vraag advies aan
Energiebesparing door het isoleren

Naast het feit dat je met vloerisolatie het binnenklimaat in jouw woning verbetert, realiseert je hiermee ook een mooie energiebesparing. Is de vloer namelijk niet (goed) geïsoleerd, dan gaat er warmte verloren en lopen de kosten op. Vloerisolatie is dan ook een slimme isolatiemaatregel waarmee je tot maar liefst 15 % bespaart op je energierekening.

Producten voor vloerisolatie
37 - Alpha Isolatie
Verschillende Isolatiematerialen
Wij kunnen de vloer in jouw woning isoleren met verschillende isolatiematerialen. Onze adviseurs vertellen je in uw adviesgesprek graag wat voor jouw woning de beste keuze is.
Vloerisolatie met PIF thermokussens
Voor het isoleren van de vloer kunnen wij PIF-thermokussens gebruiken. Dit materiaal bestaat uit een combinatie van hoogwaardige, duurzame folie en luchtkussens. De folie reflecteert de warmte, terwijl de luchtkussens ervoor zorgen dat er geen onnodige warmte verloren gaat. De 'kussens' monteren wij zorgvuldig tegen de bovenkant van de kruipruimte. Moet je in de toekomst een keer bij je kruipruimte, dan kan dat dus gewoon. Een ander belangrijk voordeel van isoleren met PIF-thermokussens is dat er bij het plaatsen geen giftige dampen vrij komen. Dat is goed voor het milieu, maar natuurlijk ook voor iedereen in de woning.
Vloerisolatie met HFO foam
Bestaat je kruipruimte uit verschillende ruimtes? Of zitten er leidingen onder de vloer? Dan is HFO-foam de verstandige keuze. Wij nevelen de onderkant van de vloer dan in met een laag van twee componenten schuim, variërend van 6 centimeter tot en met 14 centimeter. Het schuim hardt al binnen een paar seconden uit. Zo bouwen wij de isolatielaag snel op, totdat de gewenste isolatiewaarde is bereikt. De isolatie is daarna volledig dicht: gesloten en naadloos. Je merkt al direct na het isoleren dat de vloer een stuk minder koud is. Wat in jouw woning precies nodig is, bekijkt onze vertegenwoordiger tijdens het adviesgesprek bij jou thuis.
 • checkmark

  Prettig binnenklimaat

 • checkmark

  Lagere energierekening

 • checkmark

  Hoger energielabel

Jouw woning isoleren, dat is mensenwerk
 • Vraag persoonlijk advies aan

  Wat zijn jouw wensen? Welke aanpak heeft jouw woning nodig? Dat ontdekken we in een persoonlijk gesprek. Bel ons of laat je gegevens achter, dan bellen wij jou.

  Vraag advies aan
 • Prettig binnenklimaat

  Onze hoge isolatiekwaliteit zorgt voor een constante en comfortabele binnentemperatuur het hele jaar door. Hierdoor ervaar je direct meer comfort in je huis, ongeacht het weer buiten. Bovendien helpt isolatie geluidsoverlast van buitenaf te verminderen.

 • Lagere energierekening

  Na het isoleren hoeven je systemen voor koelen en verwarmen minder hard te werken. Het resultaat? Een aanzienlijke energiebesparing en jouw energiekosten gaan omlaag.

 • Hoger energielabel

  De investering in woningisolatie is niet weg, het is als waarde toegevoegd aan je huis. Als je woning is geïsoleerd met Alpha Isolatie is dit kwalitatieve verduurzaming. Het energielabel van je woning stijgt!

Onze diensten
07 - Alpha Isolatie Spouwmuur
ALPHA_Icoontje__Bodem Spouwmuurisolatie
35- Alpha Isolatie bodem
ALPHA_Icoontje__Spouwmuur Bodemisolatie
26 - Alpha Isolatie dak
ALPHA_Icoontje__Dak Dakisolatie
41 - Alpha Isolatie
ALPHA_Icoontje_Wand Tussenvloer en wandisolatie
Alpha Isolatie - Spouwmuur isolatie Veenendaal-7 kl
ALPHA_Icoontje__Spouwmuur_Verwijderen Verwijderen verouderde spouwmuurisolatie
Gratis advies Persoonlijk advies, op maat gemaakt
calendar Stap 1. Adviesgesprek

Fijn dat je wilt kennismaken. Zet jij de eerste stap? Bel of gebruik dit formulier. Binnen één werkdag plannen we de afspraak in voor de analyse op locatie.

vergrootglas Stap 2. Analyse en offerte

Onze vertegenwoordiger komt langs bij je thuis. Hij analyseert jouw isolatie-wensen én woning. Je ontvangt een vrijblijvende offerte waar je rustig over na mag denken.

gereedschap Stap 3. Ontvang offerte

In een gratis adviesgesprek adviseren wij je eerlijk over het isoleren van jouw pand. Vraag hier jouw gesprek aan.

Ik ben geïnteresseerd in:

Persoonlijke gegevens